Thursday, 28 February 2013

Topap giveaway by cik yaya

 
 
hai assalamualaikum kawan kawan anis :D
 
  
 
anis join segmen aweasome ni ! korang nak join jugak, silalah tekan
duit rm10 kat atas ni..
semoga akak ni dapat apa yg diinginlkan diakhirat nanti :)
 
kamu ditag :
hamba Allah 
hamba Allah 

Wednesday, 27 February 2013

Result SDKA anis !

 
hai semua ! okey anis nak update pasal result anis dua hari lepas anis calap nak update kan ?
okey ! kalau ada yg belum bace jemput tekan . anis nak upload gambar senanauya ..tapi gambar nye lambat tersangat amat lambat sekali -..- haa kau failk betul bm -..-
okey anis listkan je aa result anis au ^^
al quran-1 :)
tauhid-3
ibadat-5
hadith-1 :)
muamalat-9 -..-
munakahat-3
jenayat-3
arab-9 -..- 
faraid-8 -..-
tafsir-6
sirah-9 -..-
akhlak-2

so anis dapat pangkat 1 :D hihi taksangka sangat and Alhamdulillah...korang tau kann kalau 9 tu fail -..- haha arab tu memang aa anis bukan kelas ka -.- sedih betul ! taksangka sangat sangat anis boleh dapat pangkat 1! lepas keluar daripada pejabat je semalam terus melompat ansi depan mak anis ! haha mak anis terperanjat je. mak anis cakap tahniah :D hihi...okey tu je...continue malam nanti ke esok ke tau? bye :***

Monday, 25 February 2013

Result SDKA !!!

 
Hai and assalamualaikum semua ! harini result SDKA keluar !! anis nak ambil harini tapi mom anis busy pulak ! esok petang anis ambik ! rase mcm pffttt je aa. nak tau tak ? memb anis eyda , milla yg anis tau diorang dapat pangkat 1 ! pehh diorang memang terer aa -..- anis taktau lah ape result anis . harap harap setanding lah dengan mereka ! haha okey ! esok continue post ni and anis akan tunjuk result anis kalau result anis bagus ! to be continued tau !!

doakan untuk anis tau !
hope anis dapat result yang boleh membanggakan ibu and ayah..
kalau pangkat 1, bolehlah ngecek phone baru xD
kehkeh..
bye

Sunday, 24 February 2013

korang tolong anis pleaseee !

 
 
hai korang semuaa ! anis ni dah terdesak sangat sekarang ni ! so nak mintak tolong korang yg baik hati ni boleh tak ? sape ade photoshop portable cs5 atau cs6 ? boleh tak korang tolong bagi link download kat kotak komen ?? please tau anis memang nak sangat sangat . act, anis dah ade photoshop portable cs4  . tapi mcm ade masalah lah kat anis punya ni ..  nak terangkan anis taktau mcm mane nak terangkan kat korang ! ! tolong tau korang ! sesiapa pun ! asalkan anis boleh ade photoshop ! dulu photoshop yang anis dah ade ni okey je tapi pastu satu hari tu anis nak buat kotak. dia tak fill in colour dalam kotak photoshop tu ! tolong tau rakan rakan. pfftt ! 
letak link download yg direct terus ke tempat download ..boleh ? 
jasamu dikenang :D
okey tu je :(
anis harap sangat ade komen secepat yg boleh sebab anis memang ade nak buat bende 
guna photoshop tu . ade somethings yg anis nak belajar buat ! 
tolong yee . jasamu akan kukenang :'D

Saturday, 23 February 2013

Tutorial: sidebar title background

 
 
hai, okey anis nak ajar korang cara buat sidebar title background mcm anis punya ni
 
mcm ni haa :D

nak ? jom start .

1.dashboard->tempelate->edit html->tick expand widget tempelate.

2. cari code ni..tekan ctrl+f untuk memudahkan pencarian

h2 {

3.dah jumpa ? bagus . copy code ni and pastekan di bawah code tadi 

text-align: center;

    border-right: 5px solid #FF6699;
    border-left: 5px solid #FF6699;
    border-top: 1px dashed #FF6699;
    border-bottom: 1px dashed #FF6699;
    background: url(http://i1180.photobucket.com/albums/x416/whatevagurl/dottedloveflower.png);
    padding: 5px;
    }

*warna merah korang boleh tukar kat sini
warna kuning tukar dengan background korang sendiri .

4.dah siap ? save lah :D 
 

Tutorial : Blockquote 2

 
 
hai semua ! malam ni nak buat tuto aaa sebab takde idea nak update post apa -..-
haha okey now, tuto untuk blockquote...
 
sentuh sini !!

sentuh ayat atas tu blockquote dia berubah kann ? nak tak nak tak ?
taknak takpe yg nak jom teruskan !

1.dashboard->tempelate->edit html->tick expand widget tempelate.

2.cari code ni:
 .post blockquote {

3.dah jumpa ? kalau takde code tu, korang paste code .post blockquote { dia bawah code ni

/* Posts
----------------------------------------------- */

4.copy code ni and pastekan dibawah code .post blockquote tu :

background:url(URL BACKGROUND ANDA);
    border-top-right-radius: 15px;
    border-bottom-right-radius: 15px;
    margin:1em 20px;
    padding: 6px;
    }

    .post blockquote:hover {
    background:url(URL BACKGROUND ANDA);
    border-top-right-radius: 15px;
    border-bottom-right-radius: 15px;
    border-left: 8px groove #DFBAFF;
    -webkit-transition: 1s;}
    }

warna merah tukar dengan background anda sendiri..
warna kuning tukar dengan colour sendiri di sini

5. dah siap, save ! 
 

 

NT | Mini GA Topup RM30

 
 
 
 
hai anis join segmen ni ! hadiah dia topap rm30 tuu !
meh click banner untuk join sekali .. :D
 
 
Syarat-syaratnya :

1. Buat entry tajuk NT | Mini GA Topup RM30*sertakan banner di atas
2. KLIK SINI , SINI , SINI , dan SINI 
3. Sertakan syarat GA dalam entry anda
4. Tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu
5. Tinggal link di ruang komen
6. Pemenang akan dinilai berdasarkan Random.org
7. Tarikh tutup : 25 Februari 2013
 
 

1st GA by NYNA-Barbie Giveaway

 
 
hai jom join segmen barbie ni !!
 
 http://4.bp.blogspot.com/-PjWEmXD_y5Y/USJUghDRsvI/AAAAAAAAA2M/i2nJ7rZuTnI/s1600/1stgiveaway.png 
 
okey jom lah join !! hadiah dia super aweasome tau !
 
ni dia senarai hadiah :

1. Topup MAXIS/CELCOM/DIGI RM30 x1 pemenang.
2. Topup MAXIS/CELCOM/DIGI RM10 x2 pemenang.
3. Topup MAXIS/CELCOM/DIGI RM5 x2 pemenang.
4. Tudung bawal bercorak x2 pemenang.
5. Shawl bercorak x1 pemenang.
6. Blog review by Nyna x5 pemenang.
7. Bloglist by Nyna selama 3 bulan x10 pemenang.
 awak ditag :

YOU
YOU
YOU

Sorry Korang :"((

 
 
hai follower and pembaca blog anis :) firstly anis nak mintak maaf sangat sangat sebab dah hampir sebulan anis tak update !! sorry korang ! cbox anis pun dah boring ..kalau dulu mcm mcm ade ..
 
 
 
korang terima maaf dari anis tak ?
ceh ceh mcm drama lah pulak xD
 
hmmm anis nak share sikit dengan korang, 
beberapa hari, anis gaduh dengan bestie anis, Auni :( 
tapi sekarang dah okey !! kiteorang gaduh sebab masatu anis tertinggalkan dia kat kantin sekolah sebab anis tengah kejar nadia masatu -..- haha small matter kann ? tapi minah ni pi merajuk pulak -.-
anis ni dahla jenis yg agak kasar and tak reti nak memujuk orang ni...pastu dia boleh merajuk pulak !
seminggu kot kiteorang tak bertegur sapa ...biasenya anis datang sekolah dia dah tecongok tunggu anis dekat bustop, tapi masa kitaorang gaduh, batang hidung pon taknampak -..- kadang kadang sampai satu hari anis taknampak dia kat sekolah !! masa kitaorang gaduh jugak, anis rehat dengan intan and dia rehat dengan kawan kelas dia.. mcm teruk sangat je gaduh..pastu kitaorang tweet mcm mcm kat twitter..itu la ini lah..and satu hari tu anis tweet mcm ni,
 " aku dah pernah hilang dua orang kawan baik aku, kau nak mcm tu jugak ke ? "

pastu auni kata dia taknak lah, dia sayang anis semua..so pada suatu hari,
dia tweet " yeay jom kawan " anis pon balaslah yeayy !

haha dramatik tak kisah kami ? k ini poyo !

okey tu je sekarang kitaorang happyfriend :D

Segmen :#1 by SyahRidzeah

 
 
hai anis join segmen harini :D
 

nak join jugak ? sila click banner aweasome tu ;D